Loading

Totul pare mare atunci când ești mic

”Lumea ca de obicei este tare preocupată să se lupte să se bată, altceva nu știe să facă” așa aș descrie cel mai bine ce se întâmplă în zilele astea în țară.

Nu că nu-mi pasă, dar am promis să nu vorbesc despre politică aici. Avem noi alte probleme mult mai grave decât circul politic(iar asta nici nu se numeste politica, asta este butaforie) de la TV.

Ce este mai rău este că noi ne lăsăm prostiți de absolut orice vedem la tv, de pildă maică-mea, care încă își mai cumpără produse de la teleșoping*, sau aproape toți cunoscuții mei țin, sau au ținut măcar o cură de detox. Și nu mă refer aici la dezalcoolizare sau la detoxifierea aia pe care trebuie să o faci să te lași de droguri.

Mă refer la cura aia care îți promite că ve întineri 5 ani vârsta ficatului tu după ce bagi zeamă de acrituri, sau smoothie de toate fructele de până acum 2-3 ani le confundai cu vreo culoare din aia excentrică pe care doar 2-3 în viață știu să o pronunțe (a se înțelege kaki, agave sau melasă și alte porcării importate). Și toate astea doar ca să nu te mai simți vinovat că duminică dimineața, proaspăt întors beat ca p#la din club ai adormit pe wc. Ți-ai otrăvit corpul cu toxine de tot felul și acum trebuie să te auto-flagelezi bând ca prostu argilă albastră diluată în apă călduță. Nu îți face griji, dacă te simți rău, era apa cam prea călduță și argila a reacționat chimic producând cianuri. Asta pățești dacă nu citești în prealabil prospectul din chineză scris cu caractere de 4.

Te duci ca bou și ai încredere în fosta ta frizeriță, care a făcut un curs online de nutriționiști, dar nu pui mâna pe o carte de chimie de a 8-a să cauți despre toxine sau să încerci să-ți întrebi vecinul corijent la biologie de-a 6-a să îți explice cum stă treaba cu metabolismul la nivelul celulelor noastre și ce sunt ”toxinele”, asta în cazul în care nu ai la tine telefonul de cel puțin 2 ori mai scump decât datoria ta la întreținere.

Ce vreau să spun este că dacă nu putem avea toți șansa să câștigăm la loto, avem măcar norocul să ne fi născut posesori ai celei mai bune mașinării de pe planetă, corpurile noastre. Metabolismul este unul dintre cele mai perfecte sisteme iar rezidurile, nu toxine (pentru că nu există așa ceva, sunt eliminate prin transpirație, urină sau fecale). Jackpotul din ecuația asta este că sistem este atât de perfect și evoluat încât nu prea ne este ușor să-l dăm peste cap.

Așa că dacă îți pară rău că te-ai îngrășat este pentru că până acum mâncai cu 2 guri, acum închide una, iar într-un timp sănătos și optim îți vei reveni cu greutatea. Corpul nostru, nu este o mașină, nu îl poți băga în revizie odată la 6 luni și între timp să-l turezi la maxim fără nicio grijă.

 

Leave a Reply