Loading

Totul începe cu ”Bună”

Când a fost ultima oară când ai sunat doar să întrebi “ce mai faci”?

Pe măsură ce înaintezi în vârstă, ești tot mai ocupat cu munca, treburile casei și familia, încât uiți de momentele frumoase din anii tinereții petrecute cu prietenii tăi vechi.

Azi, mi-am sunat o colegă de liceu. Doar vroiam să știu ce mai face, nu pentru că m-ar fi interesat îndeosebi, sau aș fi vrut să intervin în vreun fel, ci pur și simplu vroiam să o văd și să o ascult. Când i-am telefonat, în primele secunde simțeam că vrea să mă întrebe pentru ce am sunat-o, era surprinsă și se aștepta să cer ceva. Dar reacția mea a fost : “Ionela, înainte de toate vreau să-ți spun că nu vreau nimic, nu am nevoie de nimic, vreau doar să știu ce mai faci și dacă am putea să ne vedem la o cafea”

Ne-am întâlnit chiar în seara aia și am stat 3 ore la povești, am râs, am analizat fiecare întâmplare și poveste petrecută de când nu ne-am mai văzut. Am realizat cât de important este pentru sufletul meu mă văd cu o veche prietenă.

Italienii au o vorbă pentru asta:” il dolce far niente”, și s-ar traduce prin a te trezi brusc, programat.   Sa ieși putin din cotidian, să afli povești noi sau vechi, sa-ți hrănești mintea cu încă o pagina din istoria vieții unui necunoscut, la fel ca tine.

Leave a Reply