Loading

Spovedania

Crede-mă că aveam nevoie de asta, trebuia să încep ziua de mâine cu inima împăcată. Doamne! păru-n cap mi s-a rărit, șuncile m-au năpădit și regretele m-au părăsit! Mâine voi semna ‘liberarea, voi semna divorțul de prima mea soție și să spunem că scap de una… așa mai îndoielnică de caracter, una care m-a lăsat pentru unu mai tânăr înainte să mă lase pentru toate neputințele sau viciile mele.

Dar eu mi te spovedesc ție și nu la părintele care ne-a cununat: pentru că familie s-a numit asta odată cu venirea ta pe lume.

În seara asta, o seară urâtă de toamnă, a 28 noapte din septembrie, defapt este deja dimineața zilei de 29 septembrie 2017 m-au părăsit toate mândrele ca să pot să fiu sincer cu tine. Nu știu azi ce va fi peste ani și ani… nu știu dacă ”antisistemul” va mai fi al meu sau dacă îl voi mai folosi pentru asta. Dar azi am simțit să mă spovedesc unui copil, ție tată!

Tu ești singura care îmi vei fi toată viața mândră și sfântă orice ai alege să faci în viață, eu te voi trata cu respect și sinceritate și-ți voi recunoaște orice, oricând. De pildă în dimineața asta te voi lăsa să vezi ce fel de caracter moștenești de la mine, pentru că de când nu mai dorm lângă mama ta, dar și înainte de ea, am fost un crai. Iar de va fi să cad la pat răpus de boală, sau de vreun păcat sau de vreuna blestemat tu să mă privești în ochi și să îmi aduci o cană cu apă la capul patului, pentru că eu nu ți-am ascuns nimic niciodată, iar din ce am avut vreodată prima părticică a fost a ta!

Nu mi-a lipsit niciodată ce mi-a fost mie mai drag: bucuria, veselia, petrecerile, mândrele, dar nu alea urâte, le-am avut mereu pe-alea mai zvelte și mai frumoase dintre ele. De-aia am dus o viață îndestulată și fără de prihană că orice durere aveam mi-o tratam prin ele. Și când zic ele zic corpurile lor suave care tremurau de plăcere alinând fără să conștientizeze durerile mele. Să nu înțelegi aici că aveam vreo boală fizică, pentru că am cernut tot satul și tot orașul, apoi tot județul și nu numai pentru a mi le face ale mele pe cele mai sănătoase dintre astea frumoase!

Mi-au plăcut și licorile lui Bachus, recunosc, dar niciodată la limita de a cădea în păcat! Și de va fi să mor, poți fi sigură că nu ajung în iad, pentru că n-am dat la nimeni în cap, cai din grajd nu le-am furat, poate cel mult le-am mai luat la 2-3 mândrele din pat, dar așa mi-a fost mie dat! Bun acasă, bun în sat, au fost dăți când învârteam 2-3 pe lună, alteori pe săptămână, dar așa mi-a fost mie dat! Societatea în care eu am copilărit, am crescut și mai târziu am trăit crease o specie aparte de bărbați efeminați care se epilau mai des decât femeile: căutau sex, dar nu ofereau siguranță, întocmeau relații pe facebook, dar renunțau la ele cu reducere la notar! Era loc și de mai bine, dar eu sunt primul din rasa mea și nu știu dacă am procedat corect sau nu, cert este că nu este deloc o rușine ceea ce am făcut eu, atunci când am făcut-o pentru că nicio căsnicie nu s-a destrămat din cauza mea ci poate cel mult s-au închegat, dar ăsta este alt capitol.

Nu-ți închipui că tatăl tău era taur comunal sau singurul vânător din sat. Au fost și unele care nu au vrut la început, iar acum au îmbătrânit și ocolesc prin fața casei mele poate-poate mă răzgândesc. Și m-aș răzgândi, să le cer ce-am vrut odată, dar ce ar mai fi sfânt pe lumea asta a mea pe pământ, dacă m-aș înclina precum salcia după cum bate vântul?

De pildă o tipă care nu m-a cunoscut intim mă știe mai bine decât obișnuia maică-ta și mi-a recomandat de curând să fiu mai selectiv. Să nu cumva să tragi concluzii pripite: nu aș da niciodată timpul înainte de tine, pentru că ești dovada vie a existenței divinității și singurul meu scop actual în viață, dar dacă ar fi să aleg, aș schimba totul din ziua 2 încoace. Dar crede-mă că asta nu ar fi corect! așa că îmi voi accepta destinul și îmi voi trăi cu drag restul vieții de mâine încolo.

Nu încerc cu spovedania asta să te încarc pe tine cu eșecurile și neputințele mele, sau nici să îți pictez un tablou fals despre cel ce sunt, numai că simțeam că tu ești singura care merită o explicație. Toți ceilalți trebuie să mă ia așa cum mă percep: cu bune, cu rele!

 

 

 

Leave a Reply