Loading

Secretul succesului

“Cine se trezește de dimineață, departe ajunge” este un proverb știut și auzit de toată lumea, dar cine știe defapt ceea ce vrea să zică exact?

Citeam zilele trecute un articol despre Barack Obama, și anume: faptul că se trezește în fiecare zi la 5.30 dimineața și aleargă prin parc înainte să-și înceapă ziua și să-și ia în serios îndatoririle.

Un program bine structurat, duce la o rutină zilnică, iar asta duce la o constanță în tot ceea ce faci și asta te duce la perfecțiune în timp.  Făcând zilnic același lucru, chiar dacă rezultatele nu apar imediat, dar cu timpul vei ajunge să excelezi în activitatea respectivă. De exemplu să presupunem că ai auzit că un fotograf de nunți câștigă foarte bine în România. Te hotărăști să economisești bani să îți iei un aparat performant, te uiți pe forumuri, te documentezi despre aparatura, despre tehnică, iar în câteva luni ajungi să te vezi cu aparatul în mână. Ei bine acum ești abia pe cale să faci primul pas: să începi să fotografiezi, crede-mă că îți vor trebui minim 5000 de poze doar ca sa spui că te pregătești să pornești. Mai faci vreo 100.mii de fotografii și înveți să îl folosești. Ei bine acum, următoarele 500.mii de poze te vor ajuta să-ți îmbunătățești tehnica, iar după ce ai tehnică, te poți prezenta la prima nuntă în calitate de fotograf. Ei bine, cam așa stă treaba cu fotografia, dar ia închipuie-ți cum ar fi să stai pe o scenă în fața a 100.000 de oameni. Nimeni nu se naște învățat iar talent… talentul este zero fără exercițiu. Câți oameni cu talent, dara fără succes cunoști? Dar și câți oameni netalentați, dar totuși de succes cunoști? Diferența între succes și starea ta de acum nu este mare, dar ai nevoie de o rutină. Exact cum fotograful ia aparatul după el mereu pentru că ”nu se știe”, așa cum un mecanic bun are mereu o trusă de scule în mașină, sau un fotbalist pleacă la antrenament chiar și după o seară de club, așa ar trebuie să faci și tu!

Fii sincer cu tine: de mâine care va fi rutina ta?

Leave a Reply