Loading

Sacré-Cœur

Ce lucru mai cumplit decât să auzi alarma sunând pe la 6 când somnul iți este cel mai lin? Mintea aproape că îți ordonă să apeși snooze, să îți mai oferi măcar 15 minute în plus de somn. Dacă reușești să adormi la loc după ce apeși butonul de snooze, mai mult pierzi decât îți imaginezi tu la ora aia, vei intra într-un nou ciclu de somn pe care nu îl vei putea încheia. Prin urmare, te vei trezi cu fața la cearceaf în loc să te trezești reîmprospătat.

Bine, ai greșit dar mai ai o șansă de zi bună, doar dacă nu iei imediat în mână telefonul sau ziarul. Este greu să îți începi ziua cu dreptul dacă primul lucru pe care îl faci dimineața este să te pui la curent cu problemele pe care va trebui să le rezolvi. Pe cât posibil, amână citirea mailurile pentru cel puțin o oră de la trezire.

Pune repede de o cafea și las-o să se răcească, îți face bine la ten. Între 8 și 9 dimineața, corpul produce în mod natural cortizol, un hormon care reglează nivelul de energie din organism. Așa că, cel mai bun moment al zilei pentru o ceașcă de cafea este după ora 9:30 dimineața. Dacă bei cafea la primele ore, corpul tău va produce mai puțin cortizol și, prin urmare, vei muri, aaa nu, ajungem și acolo: îți va fi mai greu să te trezești dimineața.

Acum zi sincer, când te spălai pe dinți, ai observat în oglindă că încă nu ai ajuns la kilogramele dorite? Te-ai plictisit să tot auzi asta, dar micul dejun este cea mai importantă masă a zilei. Nu o rata, sari peste aia de la 18 dacă ești tare, dar nu peste asta de la 8. Îți dă energia de care ai nevoie pentru a te putea concentra în timpul zilei și pentru a funcționa în parametri normali. Dacă ești paznic la vreo instituție înlocuiește-o cu un păhărel de țuică pentru că tu nu ai nevoie de vigilență, ci de tupeu ca să ții lumea aliniată ca în țarc. Dar dacă te-a blestemat bunul Dumnezeu să îți alegi altă meserie, chiar și șofer de autobuz cu oameni, ia micul dejun dimineața pe la 8, dacă nu ai timp dimineața pentru a-ți prepara micul dejun, pregătește-l de seara.

Încă ceva, dacă după toate astea nu te culci la loc așa cum ai tu în cap, odată ajuns la muncă apucă-te de ce-i mai greu, pentru că altfel te poți împotmoli în sarcini ușoare și să fie în zadar tot efortul ăsta de dimineață.

Leave a Reply