Loading

Nu mai mânca… cartofi

Da: ai citit bine! în titlul este o cacofonie. Iar dacă ți-ai dat seama de asta ți-o spun sincer: tu ești prea deștept(deșteaptă) ca să-ți mai pierzi timpul cu lectura următoarelor rânduri!… Mulțumesc de vizită și îți urez succes și lectură plăcută pe un blog mult mai inteligent.

Nu încerc nici psihologie inversă, încerc doar să ciur grâul de neghină din prima frază. Societatea este plină de oameni proști și încăpățânați care vor citi articolul ăsta până la capăt. Tocmai de-aia vreau să cauți în altă parte ceva mai inteligent de citit pentru că pentru următoarele 20 de rânduri voi încerca să te gonesc de aici.

Exact asta vorbeam astăzi la sfârșitul programului cu colega mea de la costumer care pe care (altă repetiție inutilă care te va face să-ți pierzi concentrarea așa că salută-l din partea mea raduf.) nu am văzut-o niciodată până acum. Ea pentru mine este mai mult decât o voce plăcută care este mereu dulce și încearcă să mă ajute. Culmea este că în ultima vreme dau tot mai des de ea la telefon, așa că ne-am creat un mic club(de fix două persoane exact cum bănuiai tu) și ne spunem tot felul de lucruri offtopic.  De exemplu am aflat acum câteva zile că a fost răcită, dar nu am îndrăznit să o întreb de ce, iar până la următorul apel pe care l-am prins cu ea îi trecuse și mi s-a părut neadecvat să redeschid subiectul.. am aflat că weekendul trecut și-a plănuit să viziteze grădina zoologică, dar ceva a întârziat-o și așa că a contramandat. În schimb am mai aflat și că ea alege să fie în general o persoană sinceră, iar atunci i-am promis că atunci când voi ajunge acasă voi scrie un tratat împotriva sincerității.

Voi începe prin faptul că fix din sinceritate i-am spus care a fost rezultatul unei luni în care am ales să fiu doar cu 20% mai sincer decât de obicei: i-am mărturisit fără se realizez cât este salariul meu din luna asta la cetimă. Am observat atunci brusc un pic de compasiune și a încercat să mă consoleze puțin, dar îmi trecuse deja în clipa în care răspunsese ea la acel apel.

Ziceam de sinceritate.. sincer a trebuit să caut în dex, pentru că eu aveam o idee vagă și aproape eronată despre ce înseamnă sinceritate (lipsă de prefăcătorie sau de viclenie; franchețe..)

-Acum chiar este momentul să plecați pentru că îmi voi pierde coerența din idei-

Fiecare dintre noi a mințit cel puțin o data. Sunt persoane care fac din minciună un mod de viața și altele care apelează la ea pentru a ieși dintr-o încurcătură sau pentru a nu răni pe cineva. Un vechi proverb rusesc spunea că fără un pic de înșelătorie, absolut nimic nu s-ar vinde. De aici am plecat și eu să îmi dezvolt ideea(doar până la urma urmei lucrez acum în vânzări și tocmai din lipsa aia de 20% a minciunilor nu am reușit să-mi fac targetul pe luna trecută) și să ajung să o transform într-un articol.

De cele mai multe ori oamenii mint pentru a evita anumite neplăceri sau pentru a părea mai admirabili și mai împliniți, dar mai ales pentru a câștiga o mostră de independența față de controlul celorlalți. Oricare ar fi motivul, cert este ca oamenii mint și fac asta zilnic.

facebook, snapchat, interest..

Minciunile ne fac să ne simțim trădați, înșelați și să nu mai privim persoanele de lângă noi cu aceeași încredere și devotament. Cei care mint sunt mai putin placuti de catre cei din jur si mai putin interesanti, scazandu-le astfel sansele la reusita profesionala si cea de cuplu.

Motivatiile minciunii sunt multiple – de exemplu, dorinta de a fi special, de a fi in centrul atentiei, apreciat.

Mai mult decat atat, renumitul psiholog si autor al best-seller-ului “Radical Honesty”, Brad Blanton, sustine ca minciuna are un impact negativ asupra sanatatii si vietii umane si ca sinceritatea este cheia unei relatii. Doar in momentul in care oamenii vor incepe sa fie sinceri unii cu ceilalti, isi pot crea un viitor impreuna. Ba mai mult, dupa parerea lui, minciuna ucide, iar singura modalitate de a iubi, a rade, a fi fericit si a trai, este sa spui intotdeauna adevarul. El a declarat ca in timpul celor 25 de ani in care a practicat psihoterapia in Washington D.C., pe care il numeste “capitala minciunii”, a descoperit ca cea mai buna metoda de a vindeca trecutul si de a reduce stresul de la munca sau din viata de zi cu zi, este sa spui adevarul si sa eviti minciunile.

Leave a Reply