Loading

Look Back

Sigur ai în email o arhivă cu mailurile tale vechi. Nu mă refer acum la folderul ăla în care îți ascunzi micile infidelități chiar „la vedere” sub numele „serviciu” sau „task-uri rezolvate”.  Acel folder îți va veni de hac, sau mai bine zis de hack într-o bună zi, fix când îți va fi lumea mai dragă.

Eu mă refer la mailurile alea spam, newsletter-urile alea pe care nici măcar nu le deschizi. Mailurile alea care îți promit o mare afacere, o pleașcă de telefon cu android 4.0 de exemplu, la care te uiți în prezent, în magazin, realizând că îți poți lua un kilogram de telefoane din alea cu contravaloarea reducerii de atunci.

Este comic și foarte util să faci asta, din când în când: citește-ți mailurile sau privește fotografiile vechi; ai să recunoști că tricourile pe care le purtai în trecut la ieșiri în club, acum sunt cârpe cu care ștergi geamurile! Un lucru are valoare doar la un anumit timp, asta este economia de piață, de consum, oricât de desăvârșit ți s-ar părea un telefon astăzi, amintește-ți că nu este o operă de artă, ci va trebui depășit în scrut timp de modelul nou, tocmai pentru profitul companiei producătoare.

Profit de exemplul de mai sus ca să te încurajez să te joci puțin cu imaginația ta: te va ajuta pe viitor să înțelegi un adevăr mare, pe care „SOCIETATEA” și viteza cu care se schimbă, vor să ți-l ascundă: prezentul este o clipă, foarte importantă, din prizma alegerilor pe care le poți face, dar nu este mai mult decât o clipă, iar dacă obosești, liniștește-te puțin, odihnește-te și ia-o de la capăt. Oricum tot prezentul și viitorul se va transforma în trecut. Indiferent cât de bine ai fost sau ai făcut în trecut, asta nu îți poate garanta un viitor fericit, cum nici dacă ai ales să îți ratezi trecutul nu înseamnă că nu ai nicio șansă să te reabilitezi în viitor.

Lasă-i pe alții să alerge, să se grăbească să-și cheltuie o avere pe un telefon care se va demoda, să se îmbrace cu viitoare lor cârpe de geamuri. Deschide-ți toate simțurile, nu doar ochii ca să vezi și să observi ceea ce viteza nu te-ar fi lăsat să o faci, urechile să auzi mai multe păreri înainte să iei decizii, curiozitatea ca să descoperi fix ceea ce te macină în surdină. Păstrează-ți timp și pentru tine și mai stai de vorbă cu tine, redescoperă în adâncul tău mai multe laturi bune decât vezi acum.

Bucură-te de viață, cât o ai, pentru că la capitoulul ăsta nu mai primești încă o șansă!

Leave a Reply