Loading

Legământ

A fost Paștele și am realizat că numai din vina mea am avut parte de un Paște nefericit, indiferent de puzderia de mesaje care mă încurajau să am un paște fericit.

Așa că de azi voi renunța să mai caut sau să găsesc vinovați la tot pasul, iar cu timpul câștigat astfel voi căuta să trag învățăminte din tot ce mi s-a întâmplat. Apoi voi căuta partea bună și în lucrurile rele și partea frumoasă a lucrurilor urâte.

Îmi iau adio de la încăpățânarea care mă caracteriza până nu de mult și voi deveni mai maleabil. Nu voi permite lumii să mă facă dur și nici durerii să mă facă să mai urăsc ceva sau pe cineva în viitor. Nu voi lăsa amărăciunea să-mi fure dulceața. Sunt bărbat și mă mândresc cu naivitatea mea de a crede, în ciuda celor auzite la tot pasul, că lumea este un loc minunat și va rămâne așa cât timp voi avea puterea să îmi transform dificultățile în oportunități.

De azi mă străduiesc să-i tratez pe toți cu dragoste și compasiune și voi încerca să privesc orice persoană care intră în viața mea atât ca pe un ucenic, încercând să îi împărtășesc din noua mea atitudine, cât și ca pe un învățător pentru că acum recunosc că sunt deosebit de ne-copt și am câte ceva de învățat de la oricine.

Mă angajez să mă străduiesc să renunț la tot ce se află în urma mea și să încep să apreciez ceea ce se află în fața mea. Accept și apreciez trecutul pentru toate lecțiile pe care mi le-a dat și voi face tot posibilul ca experiențele mele din trecut să mă transforme într-o ființă mai bună, nu într-una plină de amărăciune.

Voi persevera în a-mi disciplina mintea să fie prezentă și implicată în clipa de față și-mi promit să fructific la maxim orice experiență pe care viața mi-o va aduce în cale, fie ea bună sau rea. Îmi promit să trăiesc viața din plin și să fiu întotdeauna sincer cu mine însumi, chiar cu riscul de a-i „jigni” pe cei din jur.

Îmi acord promisiunea de a ierta, de a iubi și de a fi recunoscător pentru fiecare experiență pe care viața mi-o scoate în cale. În cel mai scurt timp îmi voi transforma rănile în înțelepciune și dificultățile în oportunități.

De azi, a doua zi de Paști din 2017, mă voi iubi pe mine însumi, pe cei din jurul meu și propria-mi viață, și mă voi strădui din răsputeri ca restul vieții mele să fie cea mai bună.

Leave a Reply