Loading

FraierWall

Sau cum să te ferești de inimioare: dacă ai o vârstă de cel puțin peste 60 de ani, atunci probabil ai aflat că dragostea nu vine împachetată frumos, nici strânsă într-un buchet imens livrat, mai nou, de către un curier grăbit. Nu, dragostea este cu totul altceva.

Nu am scris asta ieri, tocmai ca să vă las să vă îmbătați încă o dată cu mirajul iubirii cumpărate direct de pe raftul supermarketului. Dacă ești în primele 18 luni ale relației tale, atunci este ideal să treci pe 14 februarie pe la o cofetărie și să iei o prăjiturică pentru iubita/iubitul tău și astfel vei reuși să il faci să se uite în altă parte(oglindă) măcar azi.

Dar dacă primele 18 luni de chimie și beție euforică ale relației tale au trecut, ai dat de naiba, te aflii într-o perioadă de saturație a relației tale. Acum ai capul lucid și multe dintre sentimentele tale chimice dispar. Acum ai nevoie de „droguri” mult mai puternice decât zahărul din prăjitura aia de acum doi ani pentru a-l face pe celălalt să se uite în altă parte. Eu ți-aș recomanda un vin bun și închirierea unui film siropos, dar tu poți face ce vrei, cine sunt eu să-ți dau ție sfaturi, nu? Mai ales că este ofertă la iphone, în rate, fără abonament pe x-ani. Acum ești atât de lucid încât vezi ce număr poartă la maieu, sau la sutien, vezi dacă lasă sau nu capacul ridicat la wc și alte mizerii care te scot din sărite. Uite așa ai ajuns la răscrucea relației tale: în cel mai scurt timp nu o să te mai gândești ce să îi iei, ci la ceea ce îți va lua pentru că tu l-ai luat pe nu în brațe și ești gata să te dezici de dragostea ta este adevărată și merită sacrificii, sau și-a depășit termenul de valabilitate, fiind una din aia „Made in China” care nu a durat nici măcar 3 ani.

Perioada asta poate fi ușor depășită cu un simplu drum la bancă să iei un credit suficient pentru a-i cumpăra un șirag perle sau un bmw mai nou. Altfel cauți avocați și te apuci de tăiat cu drujba pe din două toate lucrurile la partaj. Aici pot să te sfătuiesc din experiență că un flex poate fi mult mai util decât drujba pentru că este mai silențios.

Să presupunem că nu ai avut curaj de drujbă și ai făcut totuși creditul ăla baban! Acum a venit vremea să te încarci cu o tonă de răbdare. Ca să treacă mai plăcut timpul poți să te înscri în diferite cluburi, să mergi la pescuit, la fotbal sau la coafor cu zilele pentru că urmează cea mai anostă perioadă din viața ta! Acum nimic nu se întâmplă în inima ta, totul are să se întâmple în mintea ta! Abia ce ai devenit mai înțelept, recunoști că ai obligația să îți faci, sau să renunți la, amantă. Dar orice ai face în perioada asta nu te mai despărți de nevastă pentru că este deja prea târziu! Orice ți-ar spune avocatul, notarul, psihologul sau prietenii tăi: Nu mai ai nicio șansă să o mai iei de la capăt în dragoste și să îți și reușească! Ai răbdare! Imediat după ce îți trece tinerețea și epuizezi cam toată răbdarea, va trece și această perioadă de maturizare a relației tale. Perioada asta privește-o ca pe putregaiul ăla de pe brânza franțuzească: inutil, dar fără de care brânza aia nu ar mai fi atât de valoroasă.

Și uite așa învățați să fiți prieteni. Deși asta ar fi trebuit să o faceți la începutul relației voastre, nu te speria, ești în regulă pentru că nimeni nu o face! Nici măcar fraierii ăia care își iau de nevastă prietenele cu care mai inainte bârfeau pe oricine! Ăia ajung să întrețină niște amante de meserie. Dintre alea și cele divorțate prea devreme o să îți fi ales și tu amantele în perioada de răbdare pentru a face așteptarea mai interesantă. Etapa prieteniei este o etapă frumoasă a iubirii tale pentru că acum apar de prin „nămeți” ghioceii iubirii adevărate. Bine că ai fi putut ajunge aici și dacă ai fi ales drujba cu 15 ani înainte, iar copiii sau afacerile pe care nu ai fi putut să le partajezi în trecut ar fi dus inevitabil la perioada asta, dar fără etapa aia de rădbare si de sacrificiu nu s-ar fi simțit la fel.

Nu te da tu mare să crezi că ești supererou ca ăia din filme și ajungi să te împrietenești cu soția în altă etapă a vieții tale(un film ține de obicei maxim 2 ore și de-aia americanii sar etape prin filme, dar în realitate și ei pățesc la fel, pentru că la urma urmei suntem toți o apă și-un pământ). Ai grijă că și perioada asta dureză destul. Ea ține cam 10 ani, numai că ești mult mai relaxat decât atunci când nu făceai decât să rabzi. Acum ai și tu cu cine să glumești, sau să ieși, sau să îți bârfești copiii și vecinii. Nu fi cârcotaș, nu mă refer la amantă, pentru că pe aia nu ți-o mai permiți oricâți bani ai mai avea în perioada asta.

Iubirea adevărată apare doar atunci când omul devine matur în interior, nu i se mai scoală, încetează să mai fie egoist și respinge preconcepțiile lui sau ale celor din jur. Acum poți spune că ai realizat în sfârșit ceva și nu ai trăit degeaba 60 de ani. Da 60, nu râde, nu te speria, atâta îți ia cu adevărat! Și nu crede că dacă te căsătorești la 59 ajungi să iubești la 60. Nu! atunci ești doar o stafidă proastă cu bani care probabil a prostit vreo gutuie mai tânără sau mai stafidită decât ea. Ești cel mult ca o ciorba de-aia din găină bătrână de îți provoacă deja greață sau indigestie la a 2-a porție. Acum că ai înțeles în ce te bagi în tinerețe atunci când juri ”la bine și la rău” mai ai curaj?

Te mai dai cocoș  la starea civilă, sau la standul care te căsătorește la mișto prin mall-uri pline de magazine? Înțelegi de ce plânge mă-ta? Îi îțelegi și pe prietenii ăia adevărați care nu vin la nunta ta adevărată tocmai pentru că realizează că te-au pierdut din ziua aia?

Leave a Reply