Loading

Catch me if you can

Ai mintea ascuțită ca lama cuțitului pe care azi l-am adus de la tocilar. Ți le pui pe toate în ordine și consumi exact cat îți trebuie din cine îți lipsește. Nu duci lipsă de nimic dar încă mai zâmbești forțat.

Am îndrăznit să mă uit un pic mai adânc și am descoperit un suflet pierdut undeva demult într-un oarecare așternut. Mi-am rezervat puțin timp ca să te cunosc dar cu cât mă apropiam de cunoaștere, cu atât mai mult te închideai ca floarea aia rară: Regina nopții! dar regina nopții a plecat cu un alt bărbat! Pot spune din spate de aici: că nu strică să îți fie teamă un pic mai puțin și să trăiești la o intensitate un pic mai mare! Dar la urma urmei cine sunt eu să-ți dau ție sfaturi? Dacă am descoperit ceva despre tine este că: Oricum faci numai cum vrei tu!

Noapte bună ție, dimineață frumoasă mie. Acum îmi rezerv mie timp, este timpul meu cu mine, timpul meu să-mi amintesc ultimii 10 ani în lipsa ta, să-mi aprind încă o țigară și să privesc cerul înstelat de pe terasă, apoi să mă întorc și să încep povestea asta începută acum mulți, muți ani, dar să termin un articol schițat abia acum 2 săptămâni.

Să-mi amintesc ce am pierdut.. Nimic! cum tu ai îmbătrânit 10 ani în zadar, fără să pui un rid, cum ai făcut încă un copil fără să pierzi sămeția nurilor tăi. Cum gușile nu-ți mai atârnă, cum bucile nu-ți îndepărtează nici azi privirile pofticioase. Ai încercat atâta timp și ai încercat fără rost să pozezi în rățușca cea urâtă… dar asta nu ți-a reușit niciodată! Tocmai pentru că tu nu ai fost niciodată urâtă, ai fost mereu inaccesibilă mie și poate tocmai de-aia vulpea din mine te-a îmbrăcat așa… într-o mantie de struguri acri.

Este numai și numai vina mea pentru că am privit mai adânc. Și-acum vrei să pari fericită, să mă convingi că ești împlinită? da! ai un copil, o minunăție, dar asta nu te face împlinită, tocmai pentru că ești femeie înainte să fii mamă, iar din fericirea mea ești o femeie frumoasă iar un copil nu poate estompa asta, nici măcar prin frumusețea lui. În schimb doi copii ar schimba puțin ecuația … departe de remarca mea de vulpoi prea scund s-ajung la struguri: tu ai desenat o harta prin care poți să fii bine-mersi o femeie frumoasă care mimează strajnic fericirea fără să bage cineva de seamă.

Dacă încep să ți-o povestesc, nu mai are niciun farmec.. așa spuneai tu despre povestea ta și că ar trebui să aștept să se publice cartea aia pe care o meriți! Dar ce te faci dacă timpul ne ia din nou la mișto? El este singurul care nu pierde niciodată nimic, din nicio combinație, tocmai pentru că este Timp. Oamenii au creeat banii ca să fie mai oameni decât ceilalți oameni, dar timpul… timpul era și în biblie chiar de la primul capitol: facerea… deci timpul câștigă mereu. Ce pot face oamenii dacă nu ”să profite la maxim de timp”?

Nu o să îți mai dai seama de detalii.. nu o să înțelegi de ce a lăsat el berea pe Jagger. Nici nu o sa știi până la final cât valorează cuvântul unui asemenea bărbat.

Cuvântul bărbatului nu valorează niciodată mai mult decât e el dispus să fie de bărbat. Este ca atunci când îți spui că tu iubești! defapt spunând că tu te iubești doar pe tine. Asta am aflat-o de curând de la un străin care se pricepea de minune să picteze iubirea în culori delicate, folosind cuvinte dulci. Străinii întotdeauna au o părere despre cum ar trebui să te comporţi, cum să arăţi, cu cine să comunici și cum să îți construieşti relațiile.

One more time.. cum ar spune Patrick, amicul meu irlandez: ”citește cartea de câte ori este nevoie. Tocmai pentru că de fiecare dată când o re-iei, înveți câte ceva nou! Nu te mulțumi cu jocul cu care deja te-ai obișnuit, schimbă planșa, renunță la a mai vrea ”repede”! Renunță la aventuri și la a mai marca repede… repede îl supără pe Timp, iar tu ai nevoie de mult timp pentru că scopul tău este să te împrietenești cu timpul tău tocmai pentru a vâna clipe de calitate în detrimentul clipelor nenumărate. Amintește-ți ce mi-ai spus când erai mic: tu nu vrei bani de la viață ca să te faci cunoscut, tu vrei să faci bani ca să te faci nevăzut! Asta te face pe tine valoros. Tocmai pentru că tu nu ești ca ceilalți!”

Leave a Reply