Loading

Bună după numai 10 ani

Îți mai aduci aminte cum visam? Cum îți promiteam că nu vei mai fi nefericită, că poți avea tot ce îți dorești dacă știi ce să alegi?

Îți mai aduci aminte nopțile nedormite cum ne uitam ba la lac, ba unul la altul? Îți mai aduci aminte cum era să nu avem griji de oameni mari? Cum totul părea posibil în clipele alea?

Îți mai aduci aminte cum te năpădeau gândurile și grijile realității imediat ce coborai din mașina mea? Cum ai fi spus gata, stop, nu te mai suport atât de superficial.. tu poți mai mult, iar eu vreau tot ce tu poți da!

Îți mai aduci aminte cum ne hrăneam cu speranță? Iar lumea nu ne putea atinge cu mizerii atunci când eram împreună? Cum te-ai fi afundat în brațele mele și ai fi lăsat toată răutatea din lume acolo undeva în urmă?

Îți mai aduci aminte cum toată lumea te întreba de mine, dar tu mă știai cu bune și cu rele și ezitai să le spui ce simți cu adevărat!

Dar casa aia mică pe pământ ți-o mai amintești?

Eu da! Fiecare clipă, fiecare vorbă, fiecare zâmbet, fiecare noi.. Și am plătit cu vârf și îndesat! Am plătit în singura monedă care nu ți se mai întoarce: am plătit cu timp. Dar am înfrânt frica și nesiguranța! Am construit poduri peste ziduri și am inundat toate prăpăstiile ca să pară depărtările o glumă!

Cum ar fi dacă ai putea să nu îl mai nimicești pe cel din fața ta, confundându-l cu o parte din tine pe care o știi pe de rost? Să prinzi ziua când vei sta lângă mine fără teamă? Fără niciun fel de teamă? Că te-aș judeca, te-aș înșela, te-aș subjuga, te-aș vrea când te-aș vrea, te-aș vrea cum vreau? Dacă ai putea șă te împlinești prin mine și tot ce-a fost a fost doar ca să ajungi aici, acum și nicăieri, niciodată în altă parte!

Dacă ai accepta că nu trebuie să fii perfectă nici pentru mine nici pentru lume, atunci ai putea să îți vezi răul din tine, pentru că atunci nu s-ar mai ascunde după ceilalți, l-ai cunoaște, l-ai accepta, l-ai ierta, l-ai înțelege, l-ai îmblânzi?

Pentru astea toate și pentru toate cele pe care încă nu ni le rostim aleg să îmbătrânesc alături de tine. Un camarad atât în realitate cât și în transcendental într-un tandem perfect condus de echilibru.

 

Leave a Reply