Loading

Adevarul despre meseria de parinte

Să zicem că ești trecut/a de 25 de ani, ai o relație stabilă, poate deja o nuntă la anul programată și dorința de viitor părinte, sau poate ești doar curios. Imaginează-ți că mereu ți-ai dorit minim 2, 3 copii, poate chiar 5!!!

Hai să-ți povestesc puțin despre meseria de părinte. Încep prin a spune că este cu adevarat ceva unic și deosebit, exact cum ai mai auzit, iar sentimentul de iubire față de un copil este incomparabil. Dacă ești femeie trebuie să treci (măcar în exercițiul acesta de imaginație) repede peste durerile nașterii și peste săptămâna, din oficiu, de depresie postpartum(DPP), rudele enervante cu diferite păreri și vizite non-stop când tu, nu vrei decât, să dormi.

Să-ți mai povestesc că nu vei dormi mai mult de 3 ore legate, nu vei mai avea haine curate, pentru că la început vomita pe tine, iar când mai crește adoră să se șteargă pe bluza ta. Vei învăța să faci cumpărături online, asta dacă nu vrei să pierzi timp prețios de somn sau liniște, plus că ai șanse mari să uiți copilul prin magazin, tot de la oboseală :).
La supermarket, vei ajunge la casă cu mult mai multe articole decât cele de pe lista inițială și e posibil să ieși și cu articole neplătite, pe care le vei descoperi abia acasă.

Nu vei mai sta liniștită la nicio masă, iar cina în familie ideală sună cam așa, tatăl mănâncă, bebe mănâncă cu ajutorul tău, tu mănânci ce apuci, cel mai probabil când se ridică toată lumea de la masă. Acum nu-ți imagina că soțul tău este mai înțelegător, pentru că bebele alege de la cine va mânca, iar aceea în 99% din cazuri este mămica!

Sexul…? este aproape inexistent, rar sau foarte rar. Baia este singurul moment de relaxare, dar și atunci rapid, maxim 10 minute, iar din clipa în care copilul tău învață să deschidă uși, cu spectatori lângă, aruncând jucării în cadă. Referitor la jucării împrăștiate, nicio șansă să mai strângeți tot, așa că pentru siguranța voastră, vă recomand să vă obișnuiți să stați încălțați în bocanci prin casă pentru a vă scuti de accidentări inutile.
Dar, toate trec seara, când vezi cât de frumos doarme și te gândesti că da! există minuni, iar minunea ta nu te va supăra cu adevărat niciodată indiferent de ce ar face. Totul începe din primele săptămâni de sarcină când realizezi că în corpul tău a început să crească un suflet, este prima minune care transforma orice femeie într-o mamă.
Fiecare zâmbet, fiecare bavoo și fiecare “mami” te face să te topești ca untul pe pâinea caldă, iar asta pentru că fiecare copil are o voce angelică pentru urechile mamei lui.

După primul copil descoperi un nou sens al vieții: acela de ai oferi o educație și o bună creștere exemplară, iar pentru tine ca mamă, nimeni și nimic nu mai poate sta acum între tine și pruncul tău. La al doilea am auzit că este la fel, dar poate îmi poți confirma chiar tu cititorule:

Leave a Reply